<<< Terug naar nieuws archief

Weerlegd: excuses om niet te fietsen

06 Juli 2017

Veel werknemers hebben tal van excuses om niet op de fiets te stappen. Herkenbaar? In onderstaand artikel worden de meest gebruikte excuses weerlegd. Vanaf nu dus geen reden meer om de fiets te laten staan!

1: "Het komt niet professioneel over"

Veel werknemers ervaren het als onprofessioneel om in een pak met stropdas op de fiets te zitten. Een simpele oplossing hiervoor is douchen op het werk en het pak in daarvoor bestemde fietstassen mee te nemen dan wel op het werk laten hangen. Het is een kwestie van in oplossingen en niet in problemen denken. Het fijne aan de fietsindustrie is dat ze altijd met een innovatieve oplossing komen om jouw problemen te verhelpen!

2. "Ik kan niet douchen op mijn werklocatie en ik wil niet bezweet aankomen op mijn werk"

Fietsen naar je werk hoeft niet in een moordend tempo. Wanneer je rond 20 kilometer per uur fietst, is de kans klein dat je heel bezweet op het werk aankomt. Een beetje bezweet ben je natuurlijk altijd, maar dan is het zaak je lichaam op een natuurlijke manier te laten afkoelen. Binnen enkele minuten ben je weer fris om de werkdag te beginnen.

3. "Het weerbericht voorspelt regen"

Het is belangrijk om eerst te vermelden dat het in Nederland bijna nooit regent. De website www.hetregentbijnanooit.nl bevestigt deze uitspraak.  Echter, we wonen nog altijd in Nederland en zal het heus voorkomen dat het regent als je op de fiets stapt. Hier kun je je uiteraard op kleden! Er is veel goede regenkleding op de markt. Met een regenpak, wat al lang niet meer 'lelijk' of 'voor schut'  is, kom je droog aan op je werklocatie en kan je de dag in een droge outfit beginnen.

4."Ik woon te ver weg om te fietsen"

Voor sommige forensen is het inderdaad te ver om naar het werk te fietsen. Echter, het merendeel van de Nederlandse werknemers woont op een fietsbare afstand van het werk. De komst van de e-bike heeft ervoor gezorgd dat de fietsbare afstand vergroot is. Met een e-bike is een woon-werkafstand van 20 kilometer prima te overbruggen.

Tot slot is fietsen naar het werk een uitstekende manier om je aanbevolen lichaamsbeweging te krijgen. Fietsen naar het werk kost je geen extra tijd en biedt vele gezondheidsvoordelen.

Fietsen naar het werk zorgt ervoor dat je fit en in vorm blijft!