<<< Terug naar nieuws archief

Nieuw: de Fietsbelonen app

Menig forens zal het herkennen: omslachtige reiskostenvergoeding constructies. De reizigers pakken voor het werk regelmatig de eigen auto en schieten zelf alle kosten voor. Vervolgens kost het invullen van een declaratieformulier de nodige kopzorgen aan het einde van de maand.

In de meeste organisaties declareren medewerkers regelmatig de kilometers en andere reiskosten, waarschijnlijk via één of ander papieren of digitaal declaratieformulier. De algehele conclusie hierbij is dat dit proces niet alleen tijdrovend is, maar ook behoorlijk foutgevoelig. Daarnaast zien we dat een reiskostenvergoeding voor fietsritten vaak vergeten wordt door de werkgever.

Reisvergoeding voor fietsers

De reiskostenvergoedingen gaan nog te vaak op de automatische piloot, het is niet toegespitst op de moderne omgeving. Daarnaast is het beheer van de reiskostenbudgeten versnipperd over verschillende afdelingen. Reisvergoedingen vormen dus vaak een blinde vlek in organisaties.

Meer fietsen is niet alleen leuker, het is ook in kostenefficiënt opzicht slimmer voor zowel forensen als het gehele bedrijfsleven in Nederland. De fietser mag daarom best in het zonnetje gezet worden, we zien 'de fietser' als de sleutelfiguur voor een mooier en energieker Nederland.

Iedere fietser zien we als fietsambassadeur die de aanzet geeft tot meer fietsers. Meer fietsers met fietsers dus. Geweldig! Desondanks is een fietsbeloning vaak nog niet gestandaardiseerd.

"Voor alles is een app"

Dankzij de ritregistratie via GPS-tracking met de Fietsbelonen app, is het mogelijk een fietsbeloning in alle eenvoud te realiseren, dit niet alleen: het digitale proces kost ook veel minder tijd voor de werknemers en werkgevers. Fietsers pakken euro's voor fietsritten en organisaties beschikken met Fietsbelonen als het ware over een uitbesteding van een fietsmanager, die zorgdraagt voor meer fietsforensen op de werkvloer. Euro's voor fietsritten, dat kan natuurlijk rekenen op grote populariteit. Daarnaast geeft het uitkeren van een fietsbeloning concreet vorm aan goed werkgeverschap.

De fietsbeloning loopt al snel op tot wel €5,- per dag, bijvoorbeeld als de werkgever kiest voor een belastingvrije vergoeding op fietsritten van € 0,19.

Noot: met Fietsbelonen is het gehele proces (m.b.t. uitkeren van een fietsbeloning) gestroomlijnd en kostenneutraal ingericht voor de werkgever.

 

Doe mee met Forenzo en zet Fietsbelonen in!