<<< Terug naar nieuws archief

ForenZo introduceert Fietsbelonen!

10 April 2016

ForenZo komt met Fietsbelonen om samen met werkgevers de fietsende forens te belonen voor het positieve reisgedrag.  Deelnemers aan Fietsbelonen kunnen van hun werkgever een financiële vergoeding per gefietste kilometer ontvangen. Deze vergoeding dient om de fietsende forens, naast de korting bij aanschaf, van een extra financieel voordeel te voorzien. Fietsbelonen is in het leven geroepen om werkgevers een alternatief te bieden voor het vervallen Nationale Fietsplan.

De ForenZo Fietsbelonen app registreert de gemaakte ritten en de werkgever kent een vooraf bepaald bedrag per gefietste kilometer toe. Werkgevers en werknemers hebben ieder een  eigen dashboard. Op dit dashboard is het voor werkgevers inzichtelijk hoeveel ritten de werknemers gemaakt hebben. Werknemers zien op het online dashboard; Mijn ForenZo, het bij elkaar gefietste bedrag, de snelheid waarmee de rit is afgelegd, hoeveel calorieën zij hebben verbrand en hoeveel CO2 zij hebben bespaard. Tevens hebben forensen de mogelijkheid misstanden op de fietsroute direct via de Fietsbelonen app te melden.

Duwtje in de rug

Het geven  van een financiële prikkel moet leiden tot een structurele gedragsverandering bij de forens. Werkgevers kunnen hun werknemers het laatste zetje in de goede richting geven door goed gedrag te belonen met euro's. Meer fietsers is voor zowel de werkgever als de werknemer een enorme vooruitgang.  Fietsers zijn minder vaak ziek, fietsen vermindert de kans op depressie en stress en fietsers verbeteren de bereikbaarheid en het imago van het bedrijf.

De extra's van Fietsbelonen met ForenZo 

Buiten de financiële- en gezondheidsvoordelen hebben meer fietsers een positief effect op het milieu. Meer fietsers zorgen voor een schonere lucht in de eigen leefomgeving, wat tevens resulteert in aanzienlijk minder geluidsoverlast dan autogebruikers.

Fietsbelonen is uniek omdat het de volgende extra's omvat:

  • De fietser heeft de mogelijkheid onderweg eenvoudig en snel misstanden te melden. Op deze manier werken we aan een beter bereikbaar Nederland en meer veiligheid. Zo worden onwenselijke situaties op de route gemeld en vervolgens efficiënt aangepakt en verbeterd.
  • Gratis ANWB thuiskomgarantie en pechhulp voor fietsers in het hele land.
  • Het aanbieden van verhaalservice bij materiele schade en letselschade voor fietsers, dit wordt georganiseerd in samenwerking met de dienstverleningen van 112 schade.