<<< Terug naar nieuws archief

Download de fietskeuzehulp

02 Mei 2017

Bij de keuze van een fiets is de reden van gebruik het belangrijkste criterium. Zo zul je voor woon-werkverkeer een fiets op andere kenmerken selecteren dan wanneer je een fiets wilt gebruiken voor fietstochten of voor de boodschappen.

Om je te helpen bij de keuze voor de juiste fiets, vertellen wij je graag meer over de belangrijkste selectiecriteria. Daarnaast geeft Bovag tips voor het oriënteren op een e-bike.

E-bikes worden steeds populairder. Daarnaast is de elektrische fiets tegenwoordig meer geavanceerd. Wees daarom goed geïnformeerd zodra je een e-bike koopt. Het brede aanbod aan e-bikes maakt dat u zich extra goed moet oriënteren in het aankoopproces. Fietsen op een e-bike is lichter dan op een gewone fiets, dit dankzij de trapondersteuning. Die ondersteuning wordt geleverd door een motor. De plek van deze motor verschilt per merk en/of model elektrische fiets. De plek van de motor heeft veel invloed op het rijgedrag van de elektrische fiets. Het is dus belangrijk dat je diverse elektrische fietsen test, om zo te kunnen besluiten welke de beste voor jou is.

Lees meer tips over het aanschaffen van een e-bike.