<<< Terug naar nieuws archief

ForenZo gaat Fietsbelonen!

07 Augustus 2017

Fietsen is snel, goedkoop en gezond. Tot een afstand van 7,5 km is de fiets een prima keuze en tot 15 km is de e-bike een uitstekend alternatief. Naast een snelle verplaatsing voor de medewerker, is er ook een besparing voor de werkgever op parkeerplaatsen. Daarnaast vertonen fietsende medewerkers minder ziekteverzuim en dragen zij bij aan een schone omgeving. Redenen genoeg om medewerkers die fietsen te belonen! 'ForenZo Fietsbelonen' biedt hiervoor de oplossing!

Fietsbelonen is doorlopend, eenvoudig, effectief en efficiënt
Veel bedrijven geven al een kilometervergoeding maar betalen deze als een soort vaste reiskostenvergoeding per maand uit. Een goede mogelijkheid is om dit vaste bedrag te koppelen aan de daadwerkelijk gereden fietsritten en al doende tegelijkertijd de duurzame fietsmobiliteit transparant te maken.

Tot en met €0.19 per kilometer kan de werkgever fietsende werknemers belastingvrij belonen maar de werkgever is volledig vrij in het bepalen van de kilometervergoeding. Zo kunnen bijvoorbeeld fietsritten in de winter meer beloond worden dan ritten in de zomer. 

Fietsbelonen organiseren
Met de ForenZo Fietsbelonen app worden de gemaakte ritten geregistreerd. Hierin is ook het persoonlijke dashboard terug te vinden met daarin de gereden kilometers, de gemiddelde snelheid, de totale beloning, de verbrande calorieën en de CO2-besparing. Ook is er de mogelijkheid om in de app misstanden op de fietsroute direct te melden waardoor hulp bij pech onderweg zo geregeld is!

Een overzicht van de afgelegde kilometers en de daarbij behorende fietsvergoeding zijn voor zowel werkgever als werknemer beschikbaar en inzichtelijk. De werknemer heeft zo inzicht in zijn of haar eigen fietsresultaten en de werkgever heeft inzicht in de resultaten van de gehele organisatie.

Waarom ForenZo Fietsbelonen?
Het is zeer eenvoudig in het gebruik en het kost de werkgever in de operatie geen extra inspanning. De volledige administratie, communicatie en financiële afhandeling van het Fietsbelonen kan door ForenZo uit handen worden genomen. Fietsbelonen is daarom geschikt voor iedere werkgever!

ForenZo ontzorgt, geeft (stapel)kortingen, stimuleert vitaliteit en biedt een uitstekende service. Onze diensten sluiten aan bij de eisen die er liggen vanuit de wetgeving. ForenZo past goed in het Slimmer Werken, Slimmer Reizen platform en is perfect afgestemd op de werkkostenregeling en het inzetten van de onbelaste reiskostenvergoeding!

Geef uw medewerkers een duwtje in de juiste richting!

Meer weten? Neem dan contact op met de ForenZo Servicedesk!