<<< Terug naar nieuws archief

Fietsplan op zijn kop

27 Oktober 2015

Het oude fietsplan eindigt op 01 januari 2015 en daarmee draagt de overheid het stokje 'fietsstimuleren' over aan het bedrijfsleven ForenZo biedt de helpende hand en komt met een nieuw fietsplan.

Het oude fietsplan

Het kabinet heeft besloten definitief een einde te maken aan de fiets van de zaak. Nu mogen werknemers nog om de drie jaar een nieuwe fiets met fiscaal voordeel aanschaffen. Van het bedrijfsleven wordt nu verwacht het fietsgebruik nog pro-actiever te stimuleren. Aan hen de taak om medewerkers op een financieel creatieve manier tegemoet te komen, zodat de medewerker op de fiets stapt

Het nieuwe fietsen met ForenZo fietsbelonen

ForenZo geeft hét antwoord op de wetsverschuiving en introduceert een nieuw fietsplan. Dit gaat het Forenzo fietsbelonen plan heten en krijgt een landelijke uitrol en sluit aan bij de eisen die er liggen vanuit de wetgeving. Het past daarmee goed in het Slimmer Werken, Slimmer Reizen platform. Het ForenZo fietsbelonen plan gaat per 1 januari 2015 live.

ForenZo introduceert het plan als aanvulling op aanschafstimuleringsvouchers. Dit plan is perfect afgestemd op de werkkostenregeling en de onbelaste reiskostenvergoedingen. Fietskilometers worden in het vervolg snel en eenvoudig vergoed. Het bedrijfsleven kan op deze manier gemakkelijk en efficiënt kleur geven aan de MVO-doelen. Fietsend  personeel maakt het MVO-beleid direct zichtbaar aan de buitenwereld.

Forens je op de fiets of e-bike, dan maak je deel uit van een energiek en vitaal Nederland. Tevens wordt hiermee het verbruik van fossiele brandstoffen verminderd. Inzetten op duurzame mobiliteit is daarmee een slimme zet!

Houd de ForenZo website in de gaten voor meer informatie over het nieuwe ForenZo Fietsbelonen plan.